Wist je dat we bij Heylen Vastgoed een hele juridische cel hebben?

19 september | Nieuws

Maak kennis met ons team Legal!

Bij de aan- en verkoop van vastgoed komt heel wat kijken. De wetgeving is er bovendien de laatste jaren niet eenvoudiger op geworden.

Als onderdeel van de service van Heylen Vastgoed zetten wij dan ook sterk in op de correcte afhandeling van elk dossier. Daarvoor hebben we een sterk team van negen medewerkers samengesteld die zich hier dagelijks mee bezighouden.

Op dagelijkse basis houdt team legal zich bezig met de opmaak van de onderhandse verkoopovereenkomsten en communicatie hieromtrent met de betrokken actoren (notarissen, partijen, de gemeente, ….). Hierdoor wordt gezorgd voor een juridisch waterdicht verkoopsdossier, wat in het belang is van zowel koper als verkoper.

Daarnaast verlenen wij juridisch advies in allerhande dossiers waarmee onze collega-makelaars geconfronteerd worden. Dit gaat van het onderzoeken van de vergunningstoestand van een pand, en vragen in verband met de toepasselijke verkooprechten naar adviesverlening in probleemsituaties in verhuurdossiers. Op die manier verlenen wij de nodige ondersteuning aan onze collega’s, zodat zij hun commerciële activiteiten zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

In dit kader voorziet het team ook in een permanente vorming van de makelaars. Er worden regelmatig opleidingen gegeven over allerhande topics, zowel wanneer er nieuwe wetgeving is, als om de kennis van de (nieuwe) collega’s bij te schaven. Zo streven we naar een zo breed mogelijke “kennis van wonen” binnen heel Heylen Vastgoed.

Op die manier doen we er alles aan om elke betrokken partij zoveel mogelijk de zorgen uit handen te nemen.

Ook interessant