Veelgemaakte fouten bij de particuliere verkoop van een woning

23 oktober | Verkoop

Als vastgoedmakelaar zien wij vaak hoe huiseigenaren in de valkuilen van particuliere verkoop trappen. We sommen veelgemaakte fouten op, en lichten je graag toe hoe deze vermeden kunnen worden.

 1. Verkeerde prijszetting

Een veelvoorkomende fout is het verkeerd inschatten van de marktwaarde van je woning. Een te hoge prijs houdt kopers weg, terwijl een te lage prijs je geld kan kosten.

  • Onze oplossing: wij zorgen voor een objectieve taxatie, gebaseerd op de marktsituatie, zodat jouw huis voor een eerlijke prijs op de markt komt. Benieuwd naar de waarde van je woning? Vraag je gratis schatting aan via onze website: https://www.heylenvastgoed.be/nl/gratis-schatting.

 

2. Slechte huispresentatie

“Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.” Presentatie is cruciaal. Onprofessionele foto's of een rommelig huis kunnen een negatieve eerste indruk achterlaten.

  • Onze oplossing: We werken samen met professionele fotografen en stylisten om je woning optimaal in beeld te brengen, zowel online als tijdens bezichtigingen.

 

3. Beperkte marketing

Veel particulieren plaatsen hun woning op slechts één website. Dat is niet genoeg om de juiste doelgroep te bereiken.

  • Onze oplossing: Onze uitgebreide marketingstrategie zorgt ervoor dat jouw woning zichtbaar is op vijf toonaangevende portaalsites, sociale media en ons eigen netwerk. Dit vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

 

4. Teveel emotionele betrokkenheid

Een huis heeft vaak een emotionele waarde voor de verkoper, terwijl kopers de feiten objectief beoordelen. Dit kan leiden tot moeilijke beslissingen.

  • Onze oplossing: Wij bieden je een professionele en zakelijke benadering. Onze makelaars fungeren als een objectieve derde partij, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken zonder dat emoties je oordeel vertroebelen.

 

5. Juridische valkuilen en administratie

De verkoop van een woning gaat gepaard met juridische verplichtingen die vaak worden onderschat. Het ontbreken van belangrijke informatie of het niet naleven van wettelijke verplichtingen kan leiden tot vertragingen of juridische geschillen.

  • Onze oplossing: Met zes inhouse juristen zijn wij goed gewapend om alle juridische aspecten van de verkoop te behandelen. Dit omvat zaken zoals verborgen gebreken, eigendomsakte, bouwvergunningen, etc.

 

6. Onprofessionele bezichtigingen

Een slecht voorbereide of chaotische bezichtiging kan ervoor zorgen dat potentiële kopers afhaken.

  • Onze oplossing: Wij zorgen voor professionele begeleiding tijdens bezichtigingen. Je krijgt een vaste contactpersoon die ervoor zorgt dat alles goed geregeld is, van de presentatie van de woning tot het beantwoorden van vragen van kopers.

 

7. Verwaarlozen van kleine herstellingen

Veel verkopers denken dat kleine mankementen zoals een lekkende kraan, beschadigde plinten of afgebladderde verf niet van groot belang zijn. Maar deze details kunnen een negatieve indruk achterlaten bij kopers, die misschien gaan twijfelen over de algehele staat van de woning.

  • Onze oplossing: Wij adviseren je om aandacht te besteden aan deze kleine zaken. We kunnen je ondersteunen bij het identificeren van deze problemen en aanbevelingen doen voor mogelijke reparaties, zodat je woning in topconditie is voordat deze op de markt komt.

 

8. Gebrek aan onderhandelingsvaardigheden

Onderhandelen kan spannend zijn, vooral als je er niet veel ervaring mee hebt.

  • Onze oplossing: Onze ervaren makelaars zijn bedreven in onderhandelen. Wij zorgen ervoor dat je een eerlijke prijs krijgt zonder potentiële kopers te verliezen, door gebruik te maken van onze kennis en ervaring in de markt.

 

9. Onvoldoende transparantie over gebreken

Verkopers zijn wettelijk verplicht om bekende gebreken van hun woning te melden. Het niet vermelden van defecten of verborgen problemen kan leiden tot juridische geschillen of het verbreken van de koopovereenkomst.

  • Onze oplossing: Wij helpen je om transparant te zijn over de staat van de woning. Door je goed voor te bereiden en eerlijk te zijn, voorkom je juridische problemen en creëer je vertrouwen bij potentiële kopers.

 

Wil je deze fouten vermijden? Bij Heylen Vastgoed zorgen wij ervoor dat je woning op de best mogelijke manier wordt gepresenteerd en verkocht. Laat ons je helpen het maximale uit je verkoop te halen, zonder stress of zorgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek! 

 

📞 Bel ons op 0800 29 223 of stuur een e-mail naar info@heylenvastgoed.be.

Ook interessant