Iconisch café 2-Wheelers maakt plaats voor nieuwbouw met negen appartementen

23 augustus | Nieuwbouw

Brasschaat - Het legendarische café 2-Wheelers gaat dit jaar nog tegen de vlakte. Het pand ruimt dan plaats voor een nieuwbouw van negen appartementen, ook op de gelijkvloerse verdieping. De oplevering van dit project Two Wheelers wordt voorzien voor midden 2026.

Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar de vergunningen zijn nu toch helemaal rond. Two Wheelers is een realisatie van Van Wellen Group. Heylen Vastgoed staat in voor de verkoop. Op de gelijkvloerse verdieping komen twee units met één slaapkamer. De locatie – hoek Bredabaan-De Borrekenslei – bevindt zich in wat het gemeentebestuur een aanloopstraat noemt. Dat houdt in dat er geen verplichting bestaat om een handelsruimte te voorzien op de gelijkvloerse verdieping.  

Schepen van Ruimtelijke Ordening Myriam Van Honste (Open VLD) : “Een handelsruimte is op de gelijkvloerse verdieping niet verplicht. Er mogen appartementen of kantoren worden gebouwd. In de kern, tussen Door Verstraetelei en het oud gemeentehuis, waar we het principe van funshoppen hanteren, ligt dat anders.”

De appartementen krijgen één of twee slaapkamers. Er zijn vijf bouwlagen. Op de bovenste verdieping komt een penthouse. De appartementen hebben privéterrassen en er is een parking en een gemeenschappelijke berging voor afval en fietsen. De prijzen gaan van 275.000 euro tot 529.000 euro voor het penthouse. Dat penthouse krijgt een oppervlakte van 102 vierkante meter en een terras van 94 vierkante meter.

Het pand heeft een hele geschiedenis achter de rug. In 1962 opende fietslegende Jan Zagers er zijn fietswinkel. De bushalte daar werd in de volksmond halte Jan Zagers genoemd. In de jaren 90 verhuisde Zagers zijn handel naar een groter pand op de Bredabaan richting Maria-ter-Heide. Het pand werd omgetoverd tot een horecazaak met de toepasselijke naam 2-Wheelers. Die sloot in mei 2019 de deuren.  (jb)

Bekijk het volledige project via Nieuwbouw Residentie Two Wheelers Brasschaat | Heylen Vastgoed

bron : Iconisch café 2-Wheelers maakt plaats voor nieuwbouw met negen appartementen (Brasschaat) | Gazet van Antwerpen (gva.be)
 

Ook interessant