Flanders sunsets oftewel de duurste woningen van Vlaanderen. Maar wat maakt ze nu eigenlijk zo duur?

17 oktober | Verkoop

Elke locatie heeft een imago: een bloeiende stad, de boerenbuiten, een toeristisch gebied. We willen allemaal ergens wonen waar het imago aansluit bij onze wensen. Onze zoektocht start dus bij het kiezen van een demogratisch punt waar we ons willen en kunnen vestigen. De vastgoedprijzen stemmen er, naast onze voorkeuren, ook op af.

Vakantie in eigen land

Knokke-Heist, het Belgische Saint-Tropez, voert de lijst aan, zowel op de favorietenlijst als vastgoedprijzen. Ieders lieveling dus. De woningprijs staat gemiddeld op € 799.000. Dit komt niet als verrassing, gezien het exclusieve karakter van de stad. Bekend om zijn luxe appartementen, winkels en kunstgalerijen. Nabijheid van het stand ontbreekt er zeker niet aan. Het zijn ook vooral de vraag naar woningen met zeezicht en de prestigieuze omgeving die de vastgoedmarkt zo bloeiend maken. 

Groen hartje

Het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem gaat hand in hand met Knokke-Heist. Deze groene gemeente is al decennialang populair bij welgestelde gezinnen en ondernemers. De combinatie van grote, vrijstaande huizen, groene ruimtes, en de nabijheid van het mooie Gent maakt het een gewilde locatie voor wie op zoek is naar rust en luxe​. Ook hier met een mediaanprijs van € 799.000.

Brusselse suburbs

Groen gebied met de hoofdstad op een paar minuten afstand? Dat klinkt zeker niet slecht. Wie rust zoekt maar graag in de buurt blijft, moet Kraainem en wezembeek-Oppem wonen. Deze gemeenten staan bekend om hun residentiële, expatvriendelijke sfeer en The National Golf Club, niet ver weg. De meest belovende woningen hebben prijzen rond de € 722.500 en € 697.500.

Schatten van Brasschaat

Éen van de meest welgestelde gemeenten in Vlaanderen. De combinatie van een groene, residentiële omgeving met uitstekende voorzieningen en een rijke historie. Met luxe villa’s, grote tuinen, en de nabijheid van zowel Antwerpen als natuurgebieden, trekt Brasschaat mensen aan die op zoek zijn naar een elegante, rustige woonplaats. Deze balans tussen natuur en stad heeft bijgedragen aan het imago van Brasschaat als een van de meest exclusieve woongebieden.

Vlaamse kanjers

Vlaanderen biedt een scala aan opties voor huizenkopers, van betaalbare landelijke woningen tot luxe villa's in prestigieuze gemeenten. Terwijl sommige gemeenten de hoogste vastgoedprijzen kennen, reflecteren deze bedragen niet alleen de fysieke woning, maar ook de exclusieve levensstijl en de nabijheid tot voorzieningen die deze regio’s te bieden hebben.

Voor meer informatie over exclusief vastgoed kan je terecht bij Heylen Vastgoed.

Telefoonnummer: 0800 29 223

E-mail: info@heylenvastgoed.be

Ook interessant