Wat maakt deze woning uniek?

Ontdek 'De Achthoek', een buitengewone woning met een rijke geschiedenis, gelegen op een serene locatie. Dit unicum uit de naoorlogse periode biedt een unieke kans om eigenaar te worden van een stuk Nederlands-Belgische geschiedenis. De woning straalt karakter en mysterie uit, en is ideaal voor liefhebbers van historie en unieke architectuur.

Gelegen te midden van de natuur, werd deze woning opgetrokken in 1964 door een Nederlandse verzetsheld die na zijn dienst een plek zocht voor een teruggetrokken leven. Met als basis een tekening van zijn kleindochter werd 'De Achthoek' realiteit. Door het opvallende achtzijdige ontwerp zorgt deze bijzondere vormgeving voor een dynamische indeling van de leefruimtes. Dit architecturale pareltje werd gebouwd op een heuvel te midden van de Grote Heide in Neerpelt, maar is enkel te bereiken via Valkenswaard. De grenspaal van Nederland en België ligt pal op het perceel.

Tijdens de rit naar deze geheime locatie word je meteen betoverd door de gastvrije sfeer van Valkenswaard, gelegen in het pittoreske Brabant. Dit dorp staat bekend om zijn charmante boerderijen en betoverende landelijke omgeving. Het gebied biedt een unieke mix van historische architectuur, natuurlijke schoonheid en een warm, gastvrij gemeenschapsgevoel dat je nergens anders vindt.

De woning wordt bereikt via een lange oprit door de bossen, die uiteindelijk leidt tot de woning. In de verste verte is er geen spoor van andere woningen of mensen. Op de heuvel zien we de woning als het ware geïntegreerd in de omgeving. De voordeur op de heuvel geeft toegang tot de inkomhal, waar meteen de originele elementen gecombineerd met moderne stijl opvallen.

Rechts van de inkomhal betreden we de keuken, die gescheiden kan worden door een valse deurwand. Zo kan de leefruimte makkelijk afgesloten worden van de inkom. De wand maakt dan integraal deel uit van de moderne keuken die geniet van alle comfort. De volledig ingebouwde keukenkasten werken met drukfunctie en zijn voorzien van een combi-oven, koelkast en opbergruimte. Het keukeneiland herbergt een Bora inductie-kookplaat met geïntegreerde afzuiging en lavabo. Prachtige spots en verlichting accentueren het design van de keuken en de aparte koffiehoek.

Tegenover de keuken is er een zithoek gecreëerd aan het raam. De bewoner van deze woning kan hier genieten van een ochtendkoffie terwijl hij of zij uitkijkt over de eindeloze open natuur rondom. De schuine randen van de woning zijn omgetoverd tot inbouwleggers om de ruimte optimaal te benutten. Verder is er ook ruimte voor een eettafel, met voortdurend contact met de buitenomgeving.

In het midden van de ruimte, die helemaal doorloopt tot in de nok van het dak, staat een houtkachel die zowel warmte als sfeer en gezelligheid biedt. Naast de houtkachel loopt de trap naar de living. De living kan gezien worden als een soort overloop met een prachtige parketvloer, waar een zithoek is gecreëerd die uitzicht biedt over de hele leefruimte. Het dak en de binnenmuren van de woning zijn volledig geïsoleerd volgens hedendaagse normen. Het dak dient aan de binnenkant nog afgewerkt te worden naar eigen smaak.

De linkerkant van de inkomhal geeft toegang tot de bureauruimte die uitkijkt op de weelderige natuur, alsook tot de gloednieuwe badkamer. Deze herbergt een inloopdouche met glazen scheidingswand en dubbele lavabo. De gehele benedenverdieping wordt verwarmd met modulaire vloerverwarming.

De unieke indeling zorgt ervoor dat de leefruimte op het bovenste niveau ligt en de slaapkamer beneden te vinden is. De houten trap naar de benedenverdieping geeft toegang tot verschillende ruimtes onder de grond. Hier is plek voor bergruimte met ruimte voor nutsvoorzieningen, wasmachine en droogkast. Een andere ruimte dient perfect als inloopdressing. De originele badkamer is ook terug te vinden op deze verdieping met dubbele lavabo, ligbad, douche en toilet. De huidige eigenaars hadden de bedoeling om van de badkamer een tweede slaapkamer te maken. Ten slotte is er de master bedroom, voorzien van een prachtig raam te midden van de heuvel, waar in de ochtend vaak reetjes te grazen staan.

De benedenverdieping wordt momenteel niet verwarmd. Gezien deze verdieping in een heuvel gebouwd werd zorgt de grond voor natuurlijke isolatie en is de temperatuur als gevolg steeds constant. De voorzieningen en leidingen van de vroegere stookolietank zijn nog aanwezig. Indien er nieuwe verbrander geïnstalleerd wordt kan er met stookolie verwarmd worden. Natuurlijk kan er ook elektrisch verwarmd worden. Voorzieningen voor zonnepanelen zijn al aangelegd op het dak, dat bestaat uit natuurleien. Aan de zijkant van de woning staat nog een overkapping, waar de huidige eigenaars plannen hadden om een buitenkeuken te installeren, waarvoor ook al voorzieningen voor water en elektriciteit zijn gemaakt.

De tuin ligt tussen bossen, weelderige natuur en de Dommelloop, een zijstroom van de dommel, loopt aan de achterzijde van het perceel. Het tuingebouw ligt op Nederlandse grond, terwijl de woning in België ligt. Alle constructies op dit perceel genieten van een vergunning. Er is uiteraard voldoende plek om de wagen te parkeren.

De unieke vormgeving en historische betekenis maken deze woning tot een werkelijk zeldzaam aanbod op de vastgoedmarkt. Wonen in 'De Achthoek' betekent dagelijks genieten van een woning met een verhaal, wat zorgt voor een inspirerende en betekenisvolle woonervaring. Deze woning is ideaal voor wie affiniteit heeft met geschiedenis, architectuur en erfgoed, en biedt talloze mogelijkheden voor persoonlijke invulling en gebruik.

Lees volledige omschrijving

Kenmerken

Prijs €609.000
Oppervlakte 200m2
Perceel oppervlakte 11359m2
Energie 474 kWh/m2
Energie Label E
Overige kenmerken
Kelder Ja
Aantal toiletten 2
Type bebouwing Open
Staat Direct bewoonbaar
Renovatie 2023
Keuken Volledig ingebouwd
Niet geïndexeerd 599
Vrij Overeen te komen
Verwarming Collectief / Elektrisch - directe verwarming
Beglazing Dubbel glas - HR+
Raam frame ALU
Energiescore 474
Elektrische keuring In aanvraag
Bouwjaar 1964
Slaapkamers 1
Badkamers 2
Asbest Geen asbest gevonden - 31-07-2024
Stedenbouwkundige informatie & ruimtelijke ordening
Bouwvergunning verkregen Ja
Verkavelingsvergunning Ja
Stedenbouwkundige bestemming Bosgebied
Voorkooprecht mogelijk Nee
Dagvaarding en herstelvordering Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Watertoets
Overstromingsgevoeligheid
P-score: Klasse A
G-score: Klasse A
Afgebakende oeverzone Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
Toon alle kenmerken
Huis
PELT

Grote Heide 'Achthoek' 1

€609.000

In optie
Toevoegen als favoriet

wonen 200m2

perceel 11359m2

slaapkamers 1
Plan bezichtiging

  • 200m2 wonen

  • 11359m2 perceel

  • 1 slaapkamers

Interesse? Jouw Heylen vastgoed makelaar staat voor je klaar

Kantoor Lommel

Interesse? Jouw Heylen vastgoed makelaar staat voor je klaar

Kantoor Lommel

011 49 65 65

Toon op kaart

Grote Heide 'Achthoek' 1

PELT

Routebeschrijving

Weten wat jouw woning waard is?

Wanneer je jouw eigendom wilt verkopen, is het belangrijk dat de waarde van je huis, appartement of grond goed wordt ingeschat. Laat de gespecialiseerde medewerkers van Heylen Vastgoed een vrijblijvende gratis schatting uitvoeren.

  • Altijd een vrijblijvende en gratis schatting van je huis
  • Je eigendom plaatsen van dag een op de juiste mix van on- en offline mediakanalen
  • Professioneel beeldmateriaal om je woning in de kijker te zetten
  • Altijd onze ruime database van potentiële kopers benutten
  • Begeleiding van geïnteresseerden bij de bezichtiging van je woning

Doe de gratis schatting van Heylen Vastgoed

Gratis schatting
Heylen Vastgoed

Zie jij jezelf hier al wonen?

Plan een bezichtiging

  • 1
    Jouw gegevens
  • 2
    Selecteer datum

Liever direct contact met de makelaar?